Ny tillvaro på ny plats

Den här bloggen har knappt uppdaterats sen disputationen för drygt ett och ett halvt år sedan. Sen dess har jag varvat kyrkjobb i Uppsala med några små forskningsprojekt, men sedan 1 maj har jag börjat en helt ny tillvaro som menighetsprest (=komminister, alltså församlingspräst) i Trefoldighetskirken i centrala Oslo. Den ingår i Sentrum & St Hanshaugens sokn i norska kyrkan. Kärleken och äventyret har lockat mig till Oslo, och nu blir det en ny vardag som jag planerar ska gälla på lång sikt. Mandatperioden ut (=t ill och med 2017) planerar jag att sitta kvar i kyrkomöte och kyrkostyrelse i Sverige men övriga uppdrag i Sverige håller jag på att fasa ut eller har avslutat.

Kanske kommer predikningarna (på norska eller svenska) hamna på min predikoblogg martaspredikningar.blogspot.com så småningom, kanske kommer mitt nya hemland och tillvaro göra att jag blir sugen på att börja blogga igen. I så fall händer mer här snart.

För er som är i Oslo ska jag välkomnas formellt i gudstjänsten på söndag 7/6, kl 19.00 i Trefoldighetskirken. Välkomna!