Nu finns avhandlingen!

Spikad avhandlingI fredags spikade jag i bokstavlig bemärkelse min avhandling – en tradition vid Uppsala universitet att man offentliggör doktorsavhandlingar innan disputation genom att inte bara lägga ut informationen på nätet och skicka ut böcker till alla universitetsbibliotek, utan också handgripligen spika upp ett exemplar på väggen i universitetshuset. Där finns den alltså nu att beskåda ett tag framöver.

Vill man läsa den finns den också att ladda ner alldeles gratis på den här länken, eller om man vill ha den i bokform kommer den snart gå att beställa här  eller via epost på acta@ub.uu.se (jag har några exemplar att dela ut men vet inte hur långt de kommer räcka så vågar inte lova bort så många i nuläget innan familj och nära vänner fått).

3 svar på ”Nu finns avhandlingen!

 1. Sammanfatta vad du har kommit fram till på en A4-sida så lovar jag att läsa den! De flesta avhandlingar brukar annars mest vara till för att främja karriärer och pappersbruk. Ingen, som inte har betalt för det, brukar läsa dem. Av förståeliga skäl!

 2. Tja, att säga att all forskning som inte är väldigt allmänt tillgänglig bara är till för pappersbruk och karriärer är nog att ta i lite. Jag tänker att jag främst skriver för andra forskare och intresserade människor som jobbar inom närliggande fält. Tillsammans rör vi forskningsfronten framåt. De är liksom inte skrivna för att läsas av lika många som deckare, och det är inte syftet. Jag skulle tycka att det var mycket om min avhandling blev läst av kanske 50 personer.
  Jag har tänkt skriva en svensk sammanfattning men ännu inte hunnit. Om du är intresserad av resultaten kan du läsa på de länkar som kommer i nästa inlägg.

 3. Hej Marta,

  Tack för senast och för en fin disputationsfest i oktober. Jag ville bara kolla om du har fått inbjudan till min disputationsfest den 31 januari och om du har möjlighet att närvara. Jag använde din teoladress, men den är kanske inte längre aktuell.

  Allt gott!

  Med vänliga hälsningar

  Kristian Pella

Kommentarer inaktiverade.