JFK Presidential Library & Museum

De flesta amerikanska presidenter under 1900-talet har ett bibliotek, oftast i sin hemstad, som både är arkiv och forskningsbibliotek för dokument etc från respektive presidentadministration, och museum öppet för allmänheten. I Boston ligger John F Kennedys bibliotek och det var min favorit av de museer jag besökte under helgen där.

Förutom att byggnaden precis vid havet var väldigt tjusig så var det en intressant utställning med allt möjligt från kampanjknappar, ett uppbyggt Ovala rummet och några av Jackie Kennedys klänningar. Roligast tyckte jag att det var rätt mycket fokus på politiken, både den politiska situationen och vilka beslut och frågor som stod i fokus under den trots allt rätt korta tid som JFK var president.

Det är en fristående stiftelse som driver museet, men som styrs av medlemmar ur familjen Kennedy (Caroline Kennedy är ordförande i stiftelsen) vilket såklart märks på museets utställning – bilden som ges är i princip odelat positiv och det finns inga spår av kritik eller affärer eller så. Men medveten om det tyckte jag ändå att museet var väldigt intressant och inspirerande. Man fick dessutom ta bilder därinne, så här kommer några (klicka på respektive bild för en större version + möjlighet att kommentera).

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 svar på ”JFK Presidential Library & Museum

  1. Pingback: Lite fler bilder frn Boston | Marta Axner – i exil

Kommentarer inaktiverade.