Vissa nedskärningar stoppade i Toronto av nykomling i city council

Councilman Josh Colle. Bild från theglobeandmail.com

Redan igår kväll kom City Council till beslut i frågan om budgeten och framför allt de dramatiska nedskärningar som Borgmästare Ford vill genomföra (som jag bloggade om igår). Medan det pågick stora demonstrationer och protester utanför fattades beslut efter en spännande omröstning. Även om mycket gick borgmästarens väg, så stoppades $15 miljoner av nedskärningar, vilket var de mest kontroversiella punkterna, genom ett yrkande av den nyvalda councilman Josh Colle som enligt medierapporteringen hittills legat ganska lågt och framstått som pragmatisk mittenpolitiker. Nu har han dock klivit fram som oppositionens hjälte – tack vare sin mittenposition fick han med sig en knapp majoritet och omröstningen som slutade 23-21 anses som ett stort nederlag för Ford (även om Ford naturligtvis själv kallar det en seger).

Josh Colle intervjuades i CBC (public service-radion) imorse och berättade om omröstningen. En längre artikel om det politiska spelet bakom överenskommelsen finns i Toronto Star.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,