Kaffebekymmer

Överallt i Toronto (och resten av Kanada) finns Tim Horton's kaffe. Tyvärr är det lite för blaskigt för min smak...

Efter nästan två veckor här i Toronto börjar nu komma på plats och har kommit igång och börjat jobba på mitt kontor. Och även om det är en världslig sak så har jag stött på mitt första arbetsmiljöproblem: bristen på vettigt kaffe. Hemma på institutionen så har vi ju ett fika/lunchrum med kaffeautomat och jag har ärligt talat inte riktigt funderat på hur central denna ständiga tillgång på kaffe är för mitt arbete.

Här på RCC (Roger Communication Center = byggnaden vi håller till i) finns inget riktigt personalfikarum och även om det finns ett stort rum där studenterna kan äta sin medhavda lunch så finns det inget kaffe där (och knappast möjlighet för mig att ha en kaffebryggare + mjölk i en kyl). Runt om på campus finns det kaffeställen, men nästan överallt har de bara bryggkaffe som här tyvärr innebär en närmast odrickbar blaskig dryck som mer påminner om te än om svenskt kaffe. Återstår då ställen där har espressobaserat kaffe – det finns ett starbucks i källaren två hus bort [där en latte kostar c:a 30 kr], och det finns en espressomaskin i kårhuset tvärs över gården. Det finns också ett riktigt schysst kaffeställe i närheten, men det är också i alla fall ett kvarter bort och alltså en hel kafferasts promenad. Jag har alltså hittills tänkt att alternativen är att gå långt för att köpa dyr latte (ohållbart i längden) eller vänja mig vid blasket (känns också osannolikt).

Efter att ha utgjutit min irritation över detta på twitter under dagen har jag fått en del konstruktiva förslag och uppfattar nu att det trots allt finns en del alternativ: 1) köpa snabbkaffe och ha på kontoret, att ”spetsa” blaskkaffet med 2) skaffa en termos och göra schysst kaffe hemma på morgonen som får räcka under dagen 3) fundera ut någon konstruktiv lösning för att göra kaffe på kontoret. Eventuellt fortfarande ibland gå iväg och köpa finkaffe samt kanske ändå försöka vänja mig vid blasket.

Imorgon blir det nog en tur till campus bookstore där de enligt tidigare efterforskningar säljer små termosar (och kanske en termosmugg, och dricka kaffe på min morgonpromenad till jobbet). Återstår att se om jag kommer ha tillräcklig självorganisering för att hinna och orka göra kaffe på morgnarna. Det känns nästan lite nostalgiskt – under de många terminer som jag brukade plugga på Carolina hade jag nästan alltid termos…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 svar på ”Kaffebekymmer

  1. Misstnker att du inom kort kommer att malas ned av den lokala kaffekulturen; dyrka Tim Hortons och bestlla ”double-double” med massor av TimBits. Termosmugg r dock ett mste om man vill smlta in! 🙂

  2. Fruktansvrt kaffe och kerna r alltid skitlnga fr att alla bestller kaffe med massa tillbehr i. Att ingen entreprenr har startat kafkedjan ”Fika” och exporterar den ver vrlden r en gta.

Kommentarer inaktiverade.