Rondellminaret eller jakttorn?

I en rondell i Uppsala har någon uppfört ett litet monument – ett litet torn i trä och papp som är öppet på en sida med en halvmåne på toppen. Jag vet inte vem som byggt eller om det finns fler.

Min omedelbara tolkning var att det var en rondell-minaret men efter att ha frågat på Twitter förstod jag att det också kunde tolkas som ett jakttorn.

Jag undrar lite vad det är, vem som byggt och hur det ska tolkas. Några idéer?

20111107-171918.jpg

20111107-171932.jpg

4 svar på ”Rondellminaret eller jakttorn?

  1. @martaaxner Klart att den r en ny form av frolmpning mot muslimer. En rondellminaret istllet fr en rondellhund istllet fr en…

  2. Jag r faktiskt inte helt sker p att det r tnkt som en frolmpning mot muslimer. men jag har ju andra sidan inte heller frgat ngon muslim hur de uppfattar saken.

    tornet stod i rondellen vid Johannesgrillen (St Johannesgatan/kyrkogrdsgatan) men stod bara kvar ngra dagar och finns allts inte kvar dr lngre.

  3. Om det nu skulle framst som en krnkning var det isf ett extremt lam sdan. P vilket stt skulle muslimer ta illa upp om ett sorts dyrkande utav en minaritet i miniatyr uppfrdes? Skulle kristna ta illa upp om nn byggde en minikyrka i en rondell i M?

Kommentarer inaktiverade.