Uppskärpning

Det har inte blivit ens särskilt mycket sporadiskt bloggande här på länge. Det beror delvis på helt andra saker i mitt liv, men också på att jag har tyckt att det har känts trögt. Jag har antingen tyckt att jag inte har så mycket att säga, eller att jag har alldeles för mycket att säga att jag inte kommer få till någon vettig text. Förr, när jag bloggade mycket, kunde jag skriva korta texter och nappa på snabba bollar och kommentera saker som händer. Men i och med att bloggandet blivit alltmer sällsynt har jag också höjt kraven för mig själv och tänkt att texterna behöver ha mer substans och längre hållbarhet.
Den senaste veckans kaos i partiet har jag tyckt varit oerhört jobbigt, och det har varit både intressant och plågsamt att läsa en del av de mer nyanserade och initierade analyserna av vad som händer. Jag tänker främst på Torbjörn Nilssons artikel i Fokus men även andra. Jag håller delvis med om analysen, men inte helt. Och framför allt tycker jag att det finns mycket mer att säga – kanske om spelet och bakgrunden, men framför allt om politiken och organisationen.
En av mina slutsatser de senaste dagarna har varit att det kompetenstapp som skett inom partiet varit förödande, och att jag verkligen hoppas och förväntar mig att människor som har mycket erfarenhet, kunskap och idéer ställer dessa till partiets förfogande. Och då kan jag ju inte vara sämre själv. Jag vet inte om jag har så väldigt mycket att komma med, men det duger inte att sitta på kammaren och formulera mer eller mindre skarpsynta analyser om sakernas tillstånd.
Kanske blir det kortare kommentarer, kanske längre analyser. Kanske forskning, kanske tyck. Hur som helst ska jag göra vad jag kan för att bidra till reflektion, analys, politik och engagemang för en återupprättad socialdemokrati och valseger 2014. Det låter ju pretentiöst, men något mindre mål kan vi ju inte ha.

Nästa bloggpost kommer ikväll. Den ska handla om medialiseringsteori och skillnaden på struktur och konspiration.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 svar på ”Uppskärpning

Kommentarer inaktiverade.