Studieavgiftsel?ndet

Jag har ju gl?mt l?nka: i m?ndags skrev jag ledare i Tidningen Broderskap om regeringen f?rslag att inf?ra studieavgifter och vikten av att socialdemokraterna g?r om, g?r r?tt i denna fr?ga.

Sorgligt nog har Socialdemokraterna varit drivande i detta. Efter ett kongressbeslut 2004 har partiet f?respr?kat avgifterna och tog inte heller chansen att ?ndra inriktning p? den senaste kongressen. Risken ?r allts? ?verh?ngande att denna utveckling forts?tter under en r?dgr?n regering. Vi beh?ver en f?rdjupad diskussion i partiet om vilken roll utbildningen ska ha i s?v?l det svenska samh?llet som de internationella relationerna. Med utbildningen som en handelsvara och inte i f?rsta hand ett kraftfullt verktyg i arbetet f?r ett j?mlikare, r?ttvisare och mer framg?ngsrikt samh?lle ?r Socialdemokratin inne p? en farlig v?g.

L?s hela ledaren h?r.

Andra bloggar om: , , , , ,