Omstart – reboot av martaaxner.net

Det har varit lite tr?gt med bloggandet. V?ldigt tr?gt, faktiskt. N?r jag tittar tillbaka s? ?r det n?stan ett ?r sedan jag h?ll en n?gorlunda h?g publiceringshastighet och ambitionsniv? p? den h?r bloggen. Det senaste inl?gget gjordes i oktober, och ?vriga inl?gg under det senaste ?ret har i h?g grad best?tt av l?nkar till andra texter jag skrivit eller korta kommentarer och tips. S?nt som jag nu snarare delar via twitter eller facebook.

P? ett s?tt har det varit sk?nt att sl?ppa bloggen, under l?ng tid var den viktig och nu har jag lagt krut p? annat och upplevt det som lite befriande att inte ha prestationsf?rv?ntningar ocks? d?r. Samtidigt har det gnagt lite, att jag kanske borde best?mma mig, g?ra slut helt med bloggen och officiellt sluta. Men det har ocks? varit sv?rt. Jag vill ju inte sluta t?nka p? mig sj?lv som bloggare. Och jag har ju ?nd? lagt r?tt mycket tid och kraft p? att bygga upp bloggen och att d? bara sluta k?nns inte heller bra. Fast kan man ha en gammal blogg som bara ligger och skr?par?
Men de senaste veckorna har jag b?rjat inse att det kanske ?r dags att b?rja om. I ett samh?llsklimat d?r pl?tsligt ett burkaf?rbud kan hamna p? agendan p? en partiledardebatt utan att n?gon knappt har sett en burka i Sverige tror jag att en religionssociolog som sysslar med religion i offentligheten kanske har n?got att s?ga. Liksom i en hel del andra fr?gor om religion och politik som blir allt vanligare som sp?nningsf?lt i det offentliga samtalet. Och s? h?nder det ju massa saker i utbildningspolitiken och forskningspolitiken. Och s? ?r det ju faktiskt val?r.

S? nu har jag best?mt mig, inspirerad av s?songsstarten av P3 Kultur med just det temat: Det ?r dags f?r reboot av martaaxner.net. En omstart helt enkelt. Samma utseende, samma grundtema, men ?nd? lite nytt. Jag kommer nog inte skriva s? ofta – troligare n?gon g?ng i veckan ?n varje dag. Kanske lite mindre snabba tyckanden om dagspolitik och kanske lite mer f?rdjupande kommentarer. Kanske blir det inte alls s?. Men f?r mig blir det lite skillnad i alla fall.

Jag vet ju inte om jag har n?gra l?sare kvar eller om det ?r n?gon som vill l?sa. Men jag tror att jag har n?got att s?ga, och jag hoppas ni vill lyssna. V?lkomna tillbaka till martaaxner.net.

4 svar på ”Omstart – reboot av martaaxner.net

  1. V?lkommen tillbaka! Jag finns iallfall kvar, och ska se till att f?lja dina tankar h?r p? bloggen igen. Att du har en funktion att fylla som religionssociolog i dagens samh?llsklimat betvivlar jag inte. Ser fram mot f?rdjupade reflektioner kring politiska fr?gor, ett val?r som detta. En och annan fundering kring r?ttvisa, solidaritet, milj?fr?gor, kvinnors r?ttigheter och m?jligheter samt kyrkans roll som normb?rare vore intressant och s?kert givande. Lycka till.

Kommentarer inaktiverade.