Studentr?relsen samlad i Karlstad

Sen ig?r, torsdag, ?r Sveriges F?renade Studentk?rer, SFS, samlade till fullm?ktige i Karlstad. N?gra hundra studenter fr?n hela landet ?r samlade f?r att v?lja ny ledning, diskutera n?sta ?rs verksamhet och inte minst att tr?ffas och utbyta erfarenheter. Jag har varit med ett antal g?nger tidigare men ?r nu h?r i en ny roll, som m?tesordf?rande. Jag gjorde debut imorse och det k?nns b?de roligt och sp?nnande.

Viktigast hittills ha varit valet av ny ledning – ig?r valdes Klas-Herman Lundgren, ordf?rande f?r Uppsala Studentk?r till ny ordf?rande f?r SFS. Till vice ordf?rande valdes Robin Moberg, S?dert?rns h?gskolas studentk?r. Ig?r bes?ktes fullm?ktiga ocks? av utbildningsminister Lars Leijonborg, en inte alltf?r popul?r man bland dessa k?raktiva som har ett ?r av stora omst?llningar framf?r sig n?r k?robligatoriet med stor sannolikhet avskaffas i Riksdagen om n?gon vecka. Han fick ganska vassa fr?gor av deltagarna om studentinflytande och k?rernas verksamhet. Han talade bland annat om att det ska g?ras en ”kvalitetsreform” som ska bekostas med avgifter f?r utl?ndska studenter (inte heller s?rskilt popul?rt bland k?rerna h?r) och att det finns en m?ls?ttning om ett h?jt studiemedel men att det inte ?r s?kert att det blir av med tanke p? statsfinanserna.

Idag ?gnas st?rre delen av dagen ?t ?siktstorg d?r olika f?rslag behandlas, och p? l?rdag och s?ndag blir det plenum. Den som vill kolla kan f?lja m?tesf?rhandlingarna p? web-tv h?r. Dock h?nder det inte s? mycket idag fredag, mellan 13.20 och 14.30 diskuteras medlemsavgift och 14.30 kommer Karlstads universitets rektor Kerstin Nor?n och talar. N?sta grej i plenum ?r diskussion om stadgar kl 18. Imorgon kommer det d?remot vara diskussioner om verksamheten hela dagen som kan vara nog s? intressanta. Det g?r ocks? att se tidigare dagar i efterhand.

Andra bloggar om: , , , , , ,