Nya kampanjmetoder testas av unga stockholmskvinnor

Sedan ett tid har ett n?tverk av unga kvinnor i Stockholm med bakgrund i socialdemokratin testat nya kampanjmetoder med bland annat After Work-mingel p? utest?llen och politikertr?ffar hemma hos folk. Nu lanserar n?tverket, med namnet sq2540sthlm, sin nya hemsida med f?rslag p? olika aktiviteter. D?r kan man inte bara se n?r n?sta mingeltr?ff ?r (12 maj p? Sj?gr?s) utan ocks? boka en politisk bokcirkel eller politiskt dinnerparty – i b?da fallen kan en stockholmspolitiker komma p? bes?k. Tanken ?r inte i f?rsta hand att trycka ut ett budskap utan att f? tillst?nd m?ten mellan vanliga v?ljare och politiker och att f? till politiska samtal.

Jag m?ste s?ga att jag tycker det h?r ?r oerh?rt sp?nnande – om det ?r n?got vi beh?ver s? ?r det mer m?ten och mer samtal snarare ?n f?rdigformulerade slogans. F?rhoppningsvis kan de h?r tr?ffarna inneb?ra inte bara m?jlighet f?r intresserade unga kvinnor att tr?ffa politiker och l?ra sig mer om politik, utan ocks? en m?jligeht f?r politkerna (och arrang?rerna) att f? input i vilka fr?gor som ?r viktiga f?r unga kvinnor i storst?derna.

Andra bloggar om: , , , ,