Evin till EU!

Evin CetinSom ni f?rhoppningsvis vet ?r det val till Europaparlamentet den 7 juni, och valfebern b?rjar stiga. Inte minst inom socialdemokraterna ?r det i h?g grad personvalskampanjer som syns och h?rs – m?nga bra kandidater st?ller upp f?r att g?ra EU lite r?dare. Och jag har best?mt mig – jag ska r?sta p? Evin Cetin, 25 ?r, fr?n S?dert?lje, som st?r p? 29:e plats p? socialdemokraternas lista.

Evins kampanj har redan v?ckt en hel del uppm?rksamhet – med ?ver 1800 medlemmar i sin facebookgrupp och otaliga kampanjbes?k p? otraditionella st?llen som pizzerior och kurdiska br?llop kallar reklambranchtidningen Resum? Evin f?r den som kommer n?rmast att bli Sveriges Obama. Hennes kampanjhemsida ?r onekligen imponerande.

Men det som g?r att jag st?der Evin ?r inte framf?r allt hennes kampanjskills utan hennes politik och hennes engagemang. Hon g?r till val p? tre fr?gor: Utrikespolitik, flyktingpolitik och j?mst?lldhet. Det ?r omr?den som ?r oerh?rt viktiga att arbeta med p? Europaniv? och som kommer bli allt viktigare under de kommande ?ren. Med b?de sin politiska erfarenhet som politisk sekreterare ?t Anders Lago i S?dert?lje med ett av Sveriges st?rsta flyktingmottaganden, och med sin personliga bakgrund med r?tterna i s?v?l den assyriska/syrianska och den kurdiska gruppen i Sverige ?r hon helt r?tt person att arbeta med de h?r fr?gorna i EU. Hon ?r fast f?rankrad i det socialdemokratiska partiet och ideologin och grundar sin politik och sitt arbete i dess v?rderingar.
Dessutom har jag alltid imponerats av Evin som person sen jag f?rst tr?ffade henne i studentpolitiken i Uppsala f?r n?gra ?r sedan.

Vill du veta mer om Evin – kolla in hennes kampanjhemsida eller hennes filmer p? Youtube. G? med i Facebookgruppen, d?r finns ocks? en l?ng rad l?nkar till medier som skriver om Evin (och den listan v?xer snabbt!).

Vill du veta mer om Europaparlamentsvalet och Socialdemokraternas politik, l?s mer p? partiets hemsida.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

4 svar på ”Evin till EU!

  1. Evin Cetin har i min mening INTE vart tydlig i att hon saknar examen, hon har ?ven avb?jt att svara p? den direkta fr?gan. Jag ringde uppsala universitet ig?r och fr?gade om Evin Cetins studier. Hon har ingen jur. kand. och f?r inte s?ga att hon har det d? det ?r en skyddad titel. Hon har 195 h?gskolepo?ng av 270 hp som beh?vs f?r examen. Hon har allts? n?stan 3 terminer kvar att l?sa innan hon kan s?ga sig vara utbildad jurist! Dvs drygt ett ?r. Hon har dessutom INTE f?tt sina studier i Maastricht tillgodor?knade och universitetet vet inte ens om hon tog n?gra po?ng under h?stterminen 2007 d? hon var d?r. HON HAR INGEN MASTER d?rifr?n utan l?ste kurser som hon eventuellt kan tillgodor?kna sig inom juristexamen dock max f?r 15 hp. Hon ?r registrerad som skrivande p? sitt examensarbete men ?ven om hon skriver f?rdigt den snart s? m?ste hon l?sa en s? kallad ?tematisk termin?. Allts? en f?rdjupningkurs med uppsatsskrivande om 30 hp (f?rutom examensarbete). Ingenting i hennes studier tyder p? att hon skulle ha n?gon specialkunskap inom EG- eller Europar?tt!!! Detta ?r fakta ring g?rna universitetet och fr?ga 018-471 4710

Kommentarer inaktiverade.