Sp?nnande hedersdoktorsf?rel?sning i Uppsala idag

P? fredag promoveras ett antal nya doktorer vid Uppsala universitet, och samtidigt ett antal hedersdoktorer. En av hedersdoktorerna vid teologiska fakulteten ?r en av mina forskaridoler, professor Linda Woodhead vid Lancaster University. Hon ?r i grunden religionssociolog men har gjort ett antal olika studier med olika inriktningar, s?v?l lokala kvalitativa studier som teoretisk begreppsutveckling. Hon har forskat inte minst om ”spirituality” (ung nyandlighet men i en vidare bem?rkelse) och olika studier av kvinnors religiositet. Trots sin i sammanhanget ringa ?lder, hon ?r f?dd 1964, ?r hon ledare f?r ett gigantiskt forskningsprojekt finansierat av de brittiska forskningsr?den, The religion and society programme.

Woodhead h?ller en ?ppen f?rel?sning i Uppsala idag kl 14.15 i universitetshuset sal IV, som kommer att utg? fr?n hennes senaste forskning om sl?jan som symbol, dess anv?ndning och betydelse.

Andra bloggar om: , , , , , ,

1 svar på ”Sp?nnande hedersdoktorsf?rel?sning i Uppsala idag

  1. sjutton ocks? att jag inte s?g detta tidigare! woodhead skriver ju s? bra hade g?rna h?rt henne!

    allt gott
    /marianne(camelot)

Kommentarer inaktiverade.