Nytt ?r, nya bloggf?rs?k

2008 har varit ett oregelbundet blogg?r f?r min del. Jag trodde att min ?terkomst till Uppsala skulle inneb?ra ett uppsving, men inte. Har inte varit s? sugen p? att skriva, och kanske ?gnat uppm?rksamheten ?t annat. ? andra sidan har jag inte velat ge upp helt heller. S? jag hoppas att det finns n?gra som l?ser h?r ibland, is?fall lovar jag att inte g?ra er helt besvikna. Ett och annat inl?gg kommer det bli, ?ven om jag inte t?nker h?lla n?ogn h?g ambitionsniv?. Men ett par inl?gg i veckan tror jag kan vara rimligt. Om inte annat kommer 2009 – trots att det ?r ett utlovat skit?r av regeringen – bli r?tt intressant. Kyrkoval i september, europaval i juni, biskopsval p? tv? h?ll under v?ren, svenska ordf?randeskap i EU f?r att bara n?mna n?gra saker. Dessutom kommer 2009 bli ?ret d? den politiska kartan bef?sts inf?r valet 2010, inte i vilka partier som ska arbeta med vilka utan snarare vilka fr?gor som st?r i centrum och i vilka banor diskussionen kommer att g?. Det ?r ?ret d? det r?dgr?na samarbetet m?ste s?tta agendan och inte l?ta regeringen avg?ra vad valet ska handla om. Jag har visst (men inte alls odelat) hopp om att det kommer g?. Sen ska det s?klart bli sp?nnande att se hur transitionen i USA g?r och vilka konsekvenser det f?r p? andra h?ll i v?rlden.

Jo, det kommer finnas saker att skriva om 2009. Hoppas vi ses!