Tips: sp?nnande kurs om tolerans

S?h?r i ans?kningstider – 15 oktober ?r ju sista ans?kningsdag till v?rterminen p? h?gskolor och universitet – s? finns det gott om m?jligheter att fundera p? saker man skulle kunna ?gna sin tid ?t. Vid Uppsala universitet finns ett antal sk bildningskurser, allts? mindre kurser p? deltid som ?r t?nkta att ligga utanf?r programmen men vara till f?r att just bidra till bildning, reflektion och kritiskt t?nkande oavsett studieinriktning.

En ny s?dan startar i v?r som heter Tolerans – ett ifr?gasatt begrepp: en kurs om maktordningarna k?n, sexualitet och etnicitet, och ges i samarbete mellan sociologiska institutionen och Centrum f?r genusvetenskap. S? h?r beskrivs den i kursplanen:

Kursens syfte ?r att studenten till?gnar sig en grundl?ggande f?rst?else f?r s?v?l den vetenskapliga diskussionen som den samh?lleliga debatten om k?n, sexualitet och etnicitet. Dessa diskussionsf?lt ska sedan kopplas till tolerans och syftet med kursen ?r att studenten ska f? chansen att kritiskt reflektera ?ver begreppen tolerans, k?n, sexualitet och etnicitet.

Kursen ?r p? 7,5 hp (5 gamla po?ng allts?) och ges p? kvartsfart ?ver hela v?rterminen. Ans?kan och mer info hos universitetet eller p? studera.nu.

Andra bloggar om: , , , , ,