Kyrkom?tesdags

Imorgon ?r det dags f?r ?rets kyrkom?te att dra ig?ng, och jag har som tidigare ?r t?nkt komma med lite rapporter h?r p? bloggen. Nytt f?r i ?r ?r den gemensamma Kyrkom?tesbloggen d?r vi ?r n?gra ledam?ter fr?n olika h?ll som t?nkt rapprotera. Vi f?r se hur m?nga vi blir och hur h?gt tempot kan bli, men jag har goda f?rhoppningar! Det bli allts? mest inl?gg d?r, och n?gra sammanfattningar h?r, tror jag.

Imorgon inleds alltihop med gustj?nst kl 14.00 (efter gruppm?ten p? f?rmiddagen) i Uppsala Domkyrka, som ocks? ?r det nationella firandet av 50-?rsjubileet av beslutet att ?ppna pr?st?mbetet f?r kvinnor. Gudstj?nsten leds av ?rkebiskopen tillsammans med biskop Antje Jackel?n och ?rkebiskop Kathrine Jefferts Shori (Episkopala kyrkan, USA.Sen blir det fyra dagar av mestadles utskottsbehandlingar – besluten fattas under session 2 i slutet p? oktober.

Vad som kommer bli de heta fr?gorna i ?r ?terst?r att se, n?gra stora reformer eller mediabevakade beslut st?r inte direkt p? agendan. Dock finns en motion om hur kyrkan ska hantera FRA-lagen som s?kert kommer v?cka visst gensvar. Intressant ?r ocks? ett beslut som inte st?r p? agendan, n?mligen om de kyrkliga utbildningar. Det kom en stor utredning h?rom?ret som fick skarp kritik i remissrundan, och vi ?r m?nga som v?ntar med sp?nning p? om och n?r n?got f?rslag ska komma fr?n kyrkostyrelsen i fr?gan.

Vill ni l?sa mer om dessa och andra fr?gor som kommer upp i kyrkom?tet ?r allts? Kyrkom?tesbloggen the place to be. Vill man l?sa handlingar, kolla p? webb-tv (mest intressant under andra sessionen) eller hitta annan information ?r Kyrkom?tets webbplats ett bra st?lle.
Andra bloggar om: , , , , ,