Betongpolitiker?

Idag har jag ?gnat mig ?t Byggnadsn?mndens ?rliga utflyktsdag – varje v?r avslutar BN terminen med att bes?ka n?gra aktuella byggprojekt i olika faser av processen. Det har varit en v?ldigt l?rorik och intressant dag som dels spenderats p? promenadavst?nd fr?n stadshuset – resecentrum, dragarbrunnsgatan, posthuset samt parkeringshuset grimhild som blivit inbyggt i bostadsr?tter – och dels i str?ket l?ngs med Dag Hammarsk?lds v?g – akademiska sjukhuset, kvarteret bl?senhus och ultuna. Antagligen skulle jag inte kunna g?ra dessa olika projekt r?ttvisa med en rapprot fr?n en itnrycksrik dag, men bara konstatera vilken f?rm?n det ?r vara med och fatta l?ngsiktiga beslut som spelar roll f?r m?nniskornas vardag i v?r stad f?r l?ng tid fram?ver (?ven om just de projekt vi bes?kte idag mestadels beslut innan jag valdes in i n?mnden 2006).

Mest fascinerad ?r jag nog trots allt av j?tteprojektet resecentrum. Det har sagts f?rut, men n?r centrumet och omkringliggande byggnader invigs 2011 kommer det att skifta tyngdpunkten i hela city. Titta g?rna p? den inneh?llsrika hemsidan f?r projektet, d?r man kan hitta allt fr?n formella dokument till datoranimerade filmer och arkitektritningar. L?gg s?rskilt m?rke till hur mycket park det kommer bli runt stationsomr?det och hur den nya centralpassagen verkligen kommer binda ihop ?stra och v?stra delen av staden.

Aprop? centralpassagen fick vi g? ner en bit i den idag, fast den ?r l?ngt ifr?n f?rdig och ?ppen f?r allm?nheten. Jag var helt fascinerad, inte minst av sikten mot slottet och hur bred och ?ppen den k?ndes. Och det ?r ju bara att inse n?r jag l?ser ovanst?ende meningar, och funderar p? hur m?nga timmar jag idag har ?gnat ?t att imponerad titta p? betongplattor och byggskisser, att jag nog snart blivit betongsosse p? riktigt 🙂

Andra intressanta bloggar om: , , , ,