Kn?svag

allts?, det ?r inte utan att man blir kn?svag. Jag h?rde fr?n b?rjan till Hillarys supportrar. Och jag tror fortfarande att det inte hade g?tt att ?verskatta betydelsen f?r alla v?rldens kvinnor om v?rldens starkaste (enda?) supermakt skulle ledas av en kvinna. Men nu har det ju i praktiken varit klart l?nge, och jag skulle med stolthet r?sta p? Obama om jag kunde. Desto mer n?r man f?r se tal som det h?r.

Uppdatering: det ska allts? finnas en inb?ddad video i det h?r inl?gget. Men fast koden syns s? syns inte f?nstret i posten. skumt. Klicka h?r f?r att se Obama tacka Clinton ist?llet.

Andra bloggar om: , , , ,

2 svar på ”Kn?svag

  1. ”Och jag tror fortfarande att det inte hade g?tt att ?verskatta betydelsen f?r alla v?rldens kvinnor om v?rldens starkaste (enda?) supermakt skulle ledas av en kvinna.”

    Fast det viktigaste ?r v?l ?nd? att folket f?r v?lja den kandidat de vill ha? Eller vill du ha positiv s?rbehandling vid presidentval? Gl?m f?r ?vrigt inte att inte bara l?nder som Island, Pakistan och Finland har letts av kvinnor. ?ven stora nationer som Indien och Storbritannien har haft kvinnliga statschefer. Personligen tror jag det betyder med f?r v?rldens kvinnor att l?nder som Indien och Pakistan har letts av kvinnor ?n s? kallat j?mst?llda l?nder i v?stv?rlden.

  2. Urs?kta, men hur kunde du l?sa ut att jag skulle vilja n?got annat ?n att folket ska v?lja ledare? Det ?r v?l sj?lvklart, och hela uppl?gget p? det h?r inl?gget ?r ju att jag tycker att det ?r bra att Obama nu blivit kandidaten fast han inte var den jag st?dde fr?n b?rjan.

    Det mots?tter inte att jag tror att n?r USA f?r en kvinnlig president, om det dr?jer 4 eller 40 ?r, s? kommer det ha en oerh?rt stor betydelse i hela v?rlden. P? samma s?tt som jag tror att det kommer spela roll – om ?n mindre, och framf?r allt inom landet – n?r sverige f?r sin f?rsta kvinna som statsminister 2010. Det ?r inte det enda eller mest avg?rande f?r kvinnors situation, men det spelar roll.

Kommentarer inaktiverade.