Grattis Bang!

Bangs nya redaktion

Efter viss turbulens, offentliga avhopp och debatt p? DN:s kultursidor presenterades idag tidskriften Bangs nya redaktion. Nya chefredakt?rer blir journalisterna Lawen Mohtadi och Sonja Schwarzenberger, och ny formgivare och webbredakt?r blir Cajsa Unnbom.

F?rutom att jag naturligtvis ?r sjukt stolt ?ver gamla goda v?nnen Sonja, ?r jag ocks? v?ldigt glad f?r Bangs skull. B?da de nya redakt?rerna har gedigen journalistisk bakgrund, b?da fr?n Sveriges radio, och har p? olika s?tt jobbat med feministiska fr?gor. Med den nya redaktionen f?r tidskriften ocks? en bredd i och med den goda kompetensen i antirasistiska och intersektionalitetsfr?gor.
En av stridsfr?gorna i debatten om Bang har handlat om att bredda eller ha en mer teoretisk inst?llning (som jag uppfattat det iaf) och med de h?r redakt?rerna tror jag b?de att tidskrifter kommer att ha fler perspektiv och vara mer l?sv?nlig ?ven f?r den som inte ?r genusvetare. Trots min egen akademiska l?ggning har jag ibland tyckt att Bang varit alltf?r tung – om det egentligen varit en inneh?llsfr?ga eller formgivningsfr?ga l?ter jag vara osagt. Men jag ser hur som helst mycket fram emot att l?sa nya Bang.
S? h?r presenteras den nya redaktionen i pressmeddelandet:


Sonja Schwarzenberger har i m?nga ?r verkat som programledare f?r Sveriges Radio P3, bland annat f?r Frank och Kv?llspasset. Hon startade det f?rsta radioprogrammet om kl?der med Sonjas Garderob och har ocks? gjort en serie avsnitt f?r SVT:s Packat och Klart. Sonja Schwarzenberger har ?ven medverkat som f?rfattare i antologin K?nskrig och skrivit kr?nikor i Punkt.se.

Lawen Mohtadi har fr?mst jobbat som samh?lls- och kulturjournalist p? en rad redaktioner p? Sveriges Radio, d?ribland Folkradion, Front i P3, Studio Ett och Kulturnytt. Som frilans har hon ?terkommande medverkat i Expressens kultursida, Arena och Hufvudstadsbladet. Lawen Mohtadi ?r en av grundarna och redakt?rerna f?r den feministiska och antirasistiska tidskriften Slut.

Cajsa Unnbom ?r journalist, formgivare och webbarbetare. Som redakt?r f?r tidskriften Artikel 14 har hon i flera ?r bevakat migration och flyktingpolitik. Hon ?r formgivare f?r tidskriften Slut, deltar i intersektionell aktivism och har bland annat arbetat f?r RFSU, R?dda Barnen, FARR, Stockholm Pride, Kom Ut och TCO.

Bilden kommer fr?n bang.se och ?r tagen av Maria Zerihoun.

Andra intressanta bloggar om: , , , , ,

1 svar på ”Grattis Bang!

Kommentarer inaktiverade.