F?rfattarstrejken ?r ?ver i Hollywood

Efter tre m?nader av manusf?rfattarstrejk i USA, och med den stillast?pende tv-dramaproduktion, har nu f?rfattarfacket WGA och arbetsgivarna kommit ?verens om ett avtal. Imorgon g?r f?rfattarna tillbaka till arbetet, men det kommer dr?ja ytterligare ett antal veckor innan n?gra nya avsnitt av de nedst?ngda serierna kommer att s?ndas i USA. I Sverige g?r ju de flesta serier med ganska l?ng f?rdr?jning s? det kommer att m?rkas mindre h?r.

?r man nyfiken p? hur produktions- och s?ndningsschemat ser ut fram?ver vet tv-skvaller-bloggaren Michael Ausellio som vanligt mest. ?r man mer intresserad av politiken bakom strejken, rekommenderar jag Roger Wolfson p? Huffington Post som ger en bakom-kulliserna-bild av organisationen som gjorde strejken till en facklig seger.

?L?s ?ven andra bloggares ?sikter om , , , , , , ,