Thomas S?derberg vann biskopsvalet

Thomas S?derberg vann biskopsvalet i V?ster?s, vilket blev klart ig?r. Han tilltr?der i b?rjan p? maj d? Claes-Bertil Ytterberg g?r i pension efter 20 ?r som biskop.

F?r l?sare av min blogg framst?r det knappast som en ?verraskning att jag ?r besviken, och faktiskt ganska f?rv?nad. Jag ?r en stark anh?ngare av Domprost Isberg och hade som jag skrivit om tidigare helst sett henne p? biskopsstolen, och trodde att hon ocks? skulle f? stiftet med sig. Men det ?r bara att gratulera S?derberg och hoppas att han kan ?verraska och trots allt bjuda p? f?rnyelse i stiftet, trots att det inte var vad han?signalerade i sin hearing i december.

L?s ?ven andra bloggares ?sikter om , , , , , ,

1 svar på ”Thomas S?derberg vann biskopsvalet

  1. Ja visst ?r det hoppl?st och n?stan tr?stl?st vad sv?rt svenska kyrkan har att v?lja kvinnliga biskopar !
    F?r att en modern kyrka i tiden ska fungera normalt s? ?r det ju ett krav att det finns flera biskopar av b?da k?nen !
    Jag hoppas innerligen inte att Antje Jackel?n blir ensam kvinna kvar d? Caroline Krook g?r i pension men jag b?rjar bli lite orolig f?r det !

Kommentarer inaktiverade.