Hj?rtev?rmande om kritik

Att det ?r betydligt l?ttare att g?ra en bra s?gning ?n en bra hyllning ?r ett v?lk?nt faktum inom (kultur)kritiken. Kanske ?r det delvis en kvarleva av 90-talets ironi?- det ?r ju mycket mindre farlgit att definiera sig utifr?n n?gon man inte gillar ?n n?got man faktiskt tycker om eller uppsakttar. Men ig?r l?ste jag f?rst Schampoo rising som skriver just om detta, om sv?righeten med kritik och ett upplyftande exempel, arkitekturtidskriften med jsut namnet kritik.

Och n?r jag sedan bl?ddrade i senaste Fokus hittade jag ett utm?rkt exempel p? att det faktiskt g?r att komma bort fr?n det slentrianm?ssiga s?gandet. Jessica Gedin skriver (bara i pdf p? n?tet) en l?gm?ld hyllning till n?got v?ldigt otippat: pops?ngaren Martin Svenssons debutroman ”Hej! Mitt namn var Elton Persson”.?D?r hon f?rv?ntat sig att f? g?ra en s?gning blev hon glatt ?verraskad. Eller som hon avslutar artikeln:

Och p? ett s?tt ?r ?Hej! Mitt namn var Elton Persson? en liten p?rla, en p?rla f?r svin ? svin som jag, som s?kte ett skvaller men fann en skribent.

L?s ?ven andra bloggares ?sikter om , , ,

1 svar på ”Hj?rtev?rmande om kritik

Kommentarer inaktiverade.