SR startar nytt teologiskt samtalsprogram

I januari startar Sveriges radio Teologiska rummet som ett komplement till v?letablerade Filosofiska rummet, skriver Dagen och Kyrkans tidning. Var fj?rde vecka ska samtal f?ras om teologiska och religionsfilosofiska fr?gest?llningar som ”Hur l?nge ska vi v?nta p? Kristi ?terkomst?” och?”?r dogmer n?dv?ndiga?”. F?rsta avsnittet s?nds 27 januari kl 17.00 i P1 undr ledning av programledare och producent Peter Sandberg, och d? kommer g?sterna KG Hammar och doktoranden i filosofi Jonna Bornemark att komma och prata om ?mnet: ?Kan man definiera Gud??.

Religi?sa program i radio och tv ?r ett aktuellt ?mne och v?cker k?nslor s?v?l hos religi?sa grupper som kritiker. De flesta s?dana program – ?tminstone i svensk media – brukar antingen vara gudstj?nster och andakter eller mer journalistiskt? material. Den h?r sortens intellektuella samtal f?rekommer men har inte haft n?gon fast plattform. Jag ser mycket fram emot Teologiska rummet – programmet i sig men faktiskt ocks? vilka reaktioner det kommer att f?.

L?s ?ven andra bloggares intressanta ?sikter om , , , ,