St?d kampen mot HIV – nya grepp i insamlingarna

Imorgon, den 1 december ?r det v?rldsaidsdagen och ?ven startskottet f?r Svenska kyrkans insamlings-kampanj St?d kampen mot HIV. Det ?r ?rets julinsamling som p? s?tt och vis f?ljer ett inarbetat m?nster – start vid f?rsta advent, fokus p? ett av missionens stora insamlings?ndam?l de senaste ?ren, klassiska insamlingsmetoder som b?sskramling och kollekter och avslutning p? trettondag jul – men det finns flera stora nyheter i ?rets kampanj.

Den stora f?r?ndringen ?r att insamlingen inte sker under varum?rket/namnet Svenska kyrkans mission utan Svenska kyrkan med namnet p? kampanjen – st?d kampen mot HIV – i centrum. Tanken ?r att fram?ver anv?nda det v?lk?nda namnet Svenska kyrkan som ocks? har v?ldigt h?gt f?rtroende bland m?nniskor, tillsammans med kampanjnamn som tydligt visar vad ?ndam?let ?r, och fasa ut de inomkyrkligt etablerade namnen Lutherhj?lpen och Svenska kyrkans mission. Det h?r ?r inte okontroversiellt i kyrkliga sammanhang men jag tror att det ?r het r?tt v?g. Det ska blir sp?nnande att se hur kampanjen faller ut, b?de insamlingsm?ssigt och igenk?nning.

F?rutom namnet s? forts?tter utvecklandet av nya insamlingsmetoder. De senaste ?ren har givande p? webben och sms vuxit kraftigt och i ?r finns julkampanjen ?ven p? Facebook – g? med i cause St?d kampen mot HIV. Fr?n och med imorgon g?r det ocks? att k?pa julklappar i kampanjens webbshop till st?d f?r arbetet mot HIV i v?rlden, eller skicka elektroniska julkort fr?n kampanjsidan.

L?s mer om kampanjen p? Svenska kyrkans kampanjsida, och st?d kampen mot HIV genom att sms:a HIV till 72900 s? sk?nker du 20 kronor.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , ,

3 reaktion på “St?d kampen mot HIV – nya grepp i insamlingarna

  1. Pingback: Bloggpaus, Toppenhelg och V?rldsaidsdagen « Frenchly Speaking

  2. Och inte ett ord om den b?sta l?sningen som Gud f?rordnar i Bibeln. Avh?llsamhet.

    Svenska kyrkan f?rv?nar mig inte l?ngre. Undrar hur l?nge dom ens har mage att kalla sig f?r en kristen kyrka?

Kommentarer inaktiverade.