H?lften kvinnor vidare i biskopsvalet

Ig?r torsdag var det provval inf?r biskopsvalet i V?ster?s som jag skrivit om tidigare. 400 pr?ster och f?rtroendevalda samlades i Falun f?r pl?deringar och r?stning. Det blev presentation av ett antal kandidater och en del pl?deringar. Efter lunch r?stade vi och det n?got f?rv?nande resultatet blev s? h?r:

Christina Schenning, chef p? R?ddningsverket (men pr?st) – 75 r?ster

Thomas S?derberg, kyrkoherde i Enviken – 74

Marika Markovitz, direktor Stadsmissionen i Stockholm – 73

Margarethe Isberg, domprost V?ster?s – 52

Sven Hillert, rektor Pastoralinstitutet i Uppslala – 37

H?kan Willhemsson, domprost Lund -? 27

Kyrkans tidning skriver att det ?r f?rsta g?ngen s? m?nga kvinnor g?r vidare, och det h?r l?r betyda att ?tminstone en kvinna g?r vidare fr?n det riktiga valet. D?remot ?r det inte s?kert att det ?r de som kommit h?gst nu som st?r kvar i slutstriden. Det har h?nt f?rr att r?sterna f?rdelar om sig ganska rej?lt efter provvalet. I provvalet r?star man ju p? vilka som ska g? vidare, och jag h?rde mer ?n person s?ga ig?r att de i provvalet skulle r?sta p? n?gon man uppfattade som en kandidat som var intressant att se p? hearingen men inte n?dv?ndigtvis var den man ville se som biskop. Det kan ju uppfattas som en bortkastad r?st att i provvalet r?sta p? n?gon man ?r s?ker p? kommer g? vidare. Vi f?r se hur det utvecklar sig p? hearingen den 12 december.

Redan nu finns kandidaterna presenterade med n?gra fr?gor p? stiftets utf?rliga hemsida. D?r finns ?ven en bildblogg fr?n provvalet.

Andra intressanta bloggar om: , , , ,

2 reaktion på “H?lften kvinnor vidare i biskopsvalet

 1. Det d?r med ”varf?r du vill bli biskop” kan vi ju l?mna ?t biskopskandidaterna, men de andra tre fr?gorna skulle vara kul att f? h?ra dina svar p?. Framf?r allt de f?rst tv?.

  Ta v?l hand om dig,

  Pelle

  3 Vilken ?r din favoritpsalm, varf?r?

  4 Vilken teolog har p?verkat dig mest och p? vilket s?tt?

  5 Den viktigaste samh?llsfr?gan att arbeta med f?r kyrkan just nu?

 2. Pingback: Marta Axner » Blog Archive » bloggblogg: stiltje

Kommentarer inaktiverade.