Roliga beslut om Fair Trade och j?mst?lldhet

Nu har de sista besluten fattats i ?rets kyrkom?te och enbart avslutningsgudstj?nsten i Domkyrkan ?terst?r. Mestadels fattades besluten som v?ntat, men som i alla organisationer ?r inte f?rhandlingarna kompletta utan att plenum i n?gon eller n?gra fr?gor g?tt emot utskottet eller styrelsen. S? ocks? i kyrkom?tet. I ?r var det tv? fr?gor som v?nde i plenum efter debatten. Den ena g?llde Eva-Maria Muncks motion om att Svenska kyrkan ska inf?ra m?jligheten f?r f?rsamlingar att bli r?ttvisem?rkta enligt den modell som finns i England. Utskottet sade nej men efter en intensiv debatt – d?r bland andra R?ttvisem?rkts generalsekreterare Alice Kuhnke (som allts? ?r ledamot i kyrkom?tet) deltog – v?nde fr?gan och kyrkom?tet bif?ll motionen. Den andra fr?gan var den allra sista p? dagordningen, och handlade om en motion om att unders?ka m?jligheterna f?r att genomf?ra en j?mst?lldhetsm?tning av kyrkom?tets plenum. ?ven h?r hade utskottet st?llt sig negativ, men efter en rej?l debatt (d?r jag ?ven deltog) blev det med stor majoritet bifall till f?rslaget. Det ska bli v?ldigt sp?nnande att se vad som h?nder med kyrkom?tets n?got stela arbetsformer fram?ver.

Snabbprotokoll med alla beslut finns uppe nu p? kyrkom?tets hemsida. S? sm?ningom kommer de fullst?ndiga protokollen d?r alla anf?randen finns utskrivna. F?rr trycktes b?cker – varje kyrkom?te blev flera band. Numera trycs v?l n?gra exemplar men de flesta kan ta del av protokollen p? n?tet ist?llet, vilket inte bara sparar milj?n utan dessutom g?r dem mer tillg?ngliga f?r allm?nheten.

Andra intressanta bloggar om: , , , ,

1 svar på ”Roliga beslut om Fair Trade och j?mst?lldhet

Kommentarer inaktiverade.