Debattdag i kyrkom?tet

Idag ?r den stora debattdagen i kyrkom?tets plenum. Nu p? f?rmiddagen diskuteras m?l- och rambudgetskrivelsen. F?rut har den alltid diskuterats sist p? fredag eftermiddag, och det ?r bra att de viktiga och l?ngsiktiga fr?gorna f?r tid tidigare under veckan. Sannolikt forts?tter debatten fram till lunch 12.30 trots att vi borde ha hunnnit med n?gra fler ?renden innan dess – ?tminstone de som vi inte hann med ig?r…
Efter lunch kl 14 blir det debatt om vigselr?tten. Det fanns 20 talare anm?lda i f?rv?g, och eftersom fler kan tillkomma under debattens g?ng blir det nog en l?ng debatt det med. Det g?r bra att f?lja debatten live p? kyrkom?tets hemsida.

Min motion om antagning av pr?st- och diakonkandidater ska egentligen ocks? upp idag, men med tanke p? tidschemat finns det nog risk att den inte hinns med f?rr?n imorgon.

N?r vi v?l sl?pps ut ur universitetshuset kan vi i alla fall njuta av hur fint Uppsala ?r p? h?sten. S? h?r fin var utsikten fr?n mitt rum ig?r.

Andra bloggar om: , ,