Reinfeldt har i alla fall gjort n?nting r?tt

Det ?r knappast n?gon ?verdrift att p?st? att regeringen Reinfeldts f?rsta ?r har varit allt annat ?n framg?ngsrikt. F?rutom opinionssiffrorna har de lyckats reta upp fack och arbetsgivare, Reinfeldt ?r i det n?rmaste osynlig, till och med n?r hans ministrar s? r?kar i luven p? varandra att en av dem avg?r. Men nu verkar faktiskt Reinfeldt ha hanterat den uppseglande rondellhundskrisen (om man kan kalla den f?r det) med bravur. Utan att tveka p? att pressfrihet r?der har han tagit oron p? allvar. Och hans f?rsta svar p? alla fr?gor ?r inte ”pressfriheht r?der och de f?r trycka vad de vill” utan ”Sverige ska vara ett land d?r kristna och muslimer kan leva sida vid sida i ?msesidig respekt”. Genom det har han visat att den relevanta fr?gan ?r just detta, risken f?r ?kande islamofobi och mots?ttningar i det svenska samh?llet, snarare ?n att h?rdnackat l?gga krutet p? att f?rsvara en pressfrihet som inte ?r hotad.

Sen kan man v?l h?lla med om att ambassad?rer fr?n muslimska l?nder inte ?r de viktigaste parterna i det h?r, utan de svenska muslimerna. Men genom att tidigt uttala sig, bes?ka en mosk? och sedan tr?ffa ambassad?rerna har han visat att Sverige inte vill vara ett islamfientligt land. F?r en g?ngs skull ?r jag faktiskt lite stolt ?ver statsministern. Inte f?r att det l?r sitta i s?rskilt l?nge, men ?nd?.

DN, Svd, Ekot

Uppdatering: V?nstra stranden hade visst skrivit n?stan samma sak som jag, redan ig?r.

Andra intressanta bloggar om: , ,

2 reaktion på “Reinfeldt har i alla fall gjort n?nting r?tt

  1. Inst?mmer helt i dina tankar! Det var ungef?r s? jag t?nkte i g?r kv?ll efter att sett Reinfeldt i Rapport. S? l?ngt s? jag k?nner mig stolt ?ver honom, den tanken for dock inte ens genom mitt huvud. Mer att han f?rv?nade mig med att vara ”s? klok” i den h?r fr?gan… 🙂

  2. Reinfeldt har gjort n?gonting r?tt !?.Som vad? t ex !?.Han ?r ju f?r fan v?rre ?n de gamla bibliska landspl?gorna med regnande grodor och tuggande syrsor i miljoner.F?rmodligen v?r egen lille satan i kostym.Eller n?gon form av scanner som hj?rntv?ttat alla dessa stackars l?ttlurade individer som b?nar och ber om v?gledning i livet. :/

Kommentarer inaktiverade.