Snart dags f?r Heroes

[Uppdaterad] Om en liten stund har Heroes premi?r p? TV4, n?stan ett ?r efter ursprungspremi?ren. Serien har g?tt otroligt bra i USA och snart har s?song 2 premi?r. Jag har tyckt att Heroes ?r ganska ?verskattad, framf?r allt drar den stolpiga och ?vertydliga dialogen ner tempot och g?r att den ibland gr?nsar till alltf?r pretto. Men det ?r onekligen sp?nnande. Och n?gra karakt?rer kan man inte l?ta bli att gilla, framf?r allt cheerleadern Claire. Och piloten ?r faktiskt inte n?gon h?jdare j?mf?rt med resten av serien, s? h?ll ut eftersom den h?mtar sig r?tt snabbt.

Mer intressant ?n sj?lva serien ?r att den f?r?ras en ”riktig” artikel i Svenska dagbladet – visserligen p? n?jessidorna och inte kultursidorna, men ?nd? inte som ett tv-tips. Jag har skrivit om det f?rut, tv-serier tas inte p? tillr?ckligt stort allvar som kulturform, trots att de s?v?l ekonomiskt som konstn?rligt alltmer n?rmar sig filmbranschen. Fler manusf?rfattare, regiss?rer ch sk?despelare g?r inte bara fr?n tv till film utan tv?rtom ocks?. Tv ?r hett, helt enkelt. Men fortfarande har svenska tidningar en tv-bevakning som mest best?r av en kr?nika och tv-tips. S? artiklar p? n?jessidorna ?r ett steg fram?t. Hur l?nge dr?jer det innan tv-premi?rerna (f?rutom m?jligen svt:s storsatsningsdramaproduktioner) recenseras med samma allvar som filmpremi?rerna?

Uppdatering: Nu har ?ven DN sent omsider skrivit en rej?l artikel om Heroes.

Andra intressanta bloggar om: , , ,

2 svar på ”Snart dags f?r Heroes

  1. Pingback: Marta Axner » Blog Archive » L?s om tv i Fokus

Kommentarer inaktiverade.